Seminar over de modernisering van de Ziektewet 14 en 21 november

Seminar over de modernisering van de Ziektewet 14 en 21 november

Op 14 en 21 november aanstaande organiseert de Pantergroep op de Ondernemerswerf te Culemborg een seminar over de modernisering van de Ziektewet.

Per 1 januari 2013 is de ‘Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters’ (BeZaVa) ingevoerd. Door deze wetgeving, in de volksmond ook wel modernisering van de Ziektewet genoemd, bent u tot maximaal 12 jaar financieel verantwoordelijk voor werknemers die ziek uit dienst gaan tijdens de proeftijd, of na afloop van een vast of tijdelijk contract. De werkgever krijgt zelf meer regie om het aantal vangnetters in de WIA instroom te verminderen.

Dit betekent dat per 1 januari 2013 bij bedrijven de premies worden verhoogd waar tijdelijke medewerkers ziek uit dienst zijn gegaan of binnen 30 dagen na uit dienst ziek geworden zijn en wanneer deze tijdelijke krachten vanuit de ziek uit dienst status de WIA instromen.

Veel werkgevers hebben van het UWV inmiddels al een brief hierover ontvangen. In deze brief staat een overzicht van (ex) tijdelijke medewerkers die in 2012 een ziektewetuitkering via het UWV hebben genoten. Wanneer u zo’n brief ontvangt dient u zo spoedig mogelijk in actie te komen. Binnen 4 weken dient u het bezwaar tegen de premieverhoging bij het UWV binnen te zijn. Het loont altijd om bezwaar aan te tekenen. Het aantekenen van bezwaar is niet heel eenvoudig omdat u of een arts gemachtigde of een jurist gemachtigde zal moeten raadplegen.

Het seminar van de PanterGroep vindt plaats van 15.30-17.30 op de Ondernemerswerf Culemborg  aan de Plantijnweg 22 te Culemborg en is GRATIS.

U kunt zich aanmelden via juza@pantergroep.nl. Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar het aangegeven mailadres of bellen naar 0512-584060 en vragen naar de afdeling Juridische Zaken.

De Pantergroep is een landelijk opererende, onafhankelijke  gecertificeerde arbodienst, gespecialiseerd in bedrijfsgezondheid met 40 vestigingen verspreid over heel Nederland.

Author Bio